N-VA VISIE

Is lijsttrekker en daarmee ook kandidaat-burgemeester. Piet bouwde als manager bij gerenommeerde bedrijven, voornamelijk in de voedingssector, heel wat ervaring op. Nu is hij zelfstandig consultant die kmo’s ondersteunt bij hun bedrijfsorganisatie. Problemen vaststellen, analyseren en voor een passende oplossing zorgen is zijn metier. Diezelfde rechttoe-rechtaan-aanpak paste hij van 2012 tot 2018 toe als ocmw-raadslid en de afgelopen 6 jaar als gemeenteraadslid. De raad deed zijn voordeel met Piets expertise en constructieve inbreng en het leverde hem groot respect van zijn collega’s raadsleden op.

Deze 46-jarige vader van drie is tevens ondervoorzitter van de lokale N-VA. Piet zette een persoonlijk sterk resultaat neer bij de verkiezingen voor het Vlaams Parlement waarbij N-VA in Jabbeke met 26,1 % en voor de Kamer van volksvertegenwoordigers met 27,4 % de grootste partij van Jabbeke werd. Hij is tevens kandidaat voor de provincieraadsverkiezingen. 


64 jaar, geboren en opgegroeid in Brugge en woont al 39 jaar in Varsenare, gehuwd met Jan Talloen. Zoon Dries is historicus. Uittredend gemeenteraadslid.
Marleen deed tijdens haar lange loopbaan bij de stad Brugge (1983-2022) en op de kabinetten van verschillende schepenen (Raymond Reynaert en Pieter Leys van de Volksunie en Jean-Marie Bogaert van N-VA) veel ervaring op in bestuurszaken en de werking van de gemeentelijke administratie.

Samen met haar man Jan Talloen, zet ze zich speciaal in voor de natuur. Ze is gids in het Zwin en bestuurslid van Natuurpunt Jabbeke. In de gemeenteraad kwam ze veelvuldig en met kennis van zaken tussen in heel wat dossiers. Met concrete voorstellen zette zij onze groene leefomgeving permanent op de agenda.

“Ik kook graag, trek er vaak op uit met de fiets om de natuur te beleven en exploreren”.  “Ik wil mij ook de komende jaren ten volle inzetten voor een groene en veilige gemeente met een open communicatie en een optimale dienstverlening. Sociaal contact tussen alle bewoners, jeugd, jonge gezinnen en senioren moet gestimuleerd worden. Onze gezellige dorpskernen moeten we koesteren, er moet een goed mobiliteitsplan komen en de ruimtelijke ordening moet duurzaam zijn met aandacht voor alle voorzieningen dicht bij de deur.”


Als uittredend raadslid heeft Han twaalf jaar ervaring in de gemeentepolitiek van Jabbeke.  Hij is gekend als financieel specialist en nam in de gemeenteraad het financieel beleid meermaals op de korrel. Bij heel wat inwoners is Han ook bekend om zijn onverbloemde artikels in ons huis-aan-huisblad waarin hij een verhelderende blik werpt op het reilen en zeilen binnen het gemeentebestuur.

Han is sociaal sterk geëngageerd. Hij was medeoprichter en bestuurslid van jeugdclub De Seule in Zerkegem.  Was aangesloten als fourier en leider bij de scouts te Jabbeke. Coachte vijftien jaar lang de beloften van VKSO Zerkegem.  Vandaag is hij nog steeds actief als vrijwilliger bij TC Logan te Snellegem waar hij jaarlijks talloze activiteiten helpt organiseren.

Han is ook ondernemend. Vijftien jaar lang runde hij een IT bedrijf als zelfstandige in bijberoep. De technische evolutie volgt hij nog steeds op de voet, maar enkele jaren geleden stopte hij zijn zelfstandige activiteit om meer tijd vrij te maken voor zijn politiek mandaat.


48 jaar, afkomstig uit Zuienkerke en woont al 20 jaar in Jabbeke. Zij is gehuwd met Frederik Roels. Hun 3 kinderen liepen school in de Klimtoren in Jabbeke en zijn enthousiaste leden van de scouts en voetbalclub. 
Marianne liep school in Hemelsdaele te Brugge en studeerde Politieke wetenschappen aan de Universiteit Gent. Zij is werkzaam als HR-professional bij een grote busonderneming, waar ze dagelijks bezig is met rekrutering en alle aspecten van het personeelsbeleid.

Zes jaar geleden nam ze voor de eerste keer deel aan de gemeenteraadverkiezingen maar N-VA miste op enkele stemmen na een bijkomende zetel en zij werd net niet verkozen. Marianne werkte achter de schermen verder en zette zich actief in als secretaris van N-VA Jabbeke.

“Ik vind sociaal engagement heel belangrijk. Ik ben al jaren bestuurslid bij de Gezinsbond Jabbeke en de oppasdienst. Ik ga graag op stap met de kinderen, familie en vrienden en probeer tijd vrij te maken voor af en toe wat sport, een wandeling aan het strand of gewoon genieten van de tuin en de mooie omgeving”.

“Jabbeke is een charmante gemeente met heel wat troeven, maar het ontbreekt op verschillende domeinen aan een langetermijnvisie. Meer participatie van en interactie met de bewoners is nodig. Betrokkenheid van verschillende actoren uit onze gemeente verhogen, kan enkel door betere communicatie en meer transparantie.  Meer ernst in het bestuur moet van Jabbeke een veilige, nette en vertrouwde omgeving maken met een hoge levenskwaliteit.”


Ruben Devriendt, geboren en getogen in Jabbeke, heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld op zowel professioneel als persoonlijk vlak. Na de middelbare schooltijd aan Sint-Jozef Humaniora in Brugge, waar hij Economie moderne talen volgde, studeerde hij bedrijfsmanagement aan de Arteveldehogeschool en Bestuurskunde en Publiek Management aan de Universiteit Gent.

“Zes jaar geleden zette ik al mijn eerste stappen op het politieke toneel van Jabbeke als kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen. Vandaag, op 30-jarige leeftijd, ben ik opnieuw kandidaat als partij-onafhankelijke op de lokale lijst N-VA VISIE.”

Zijn carrière startte Ruben in het AZ Sint-Jan in Brugge. Hij was er verantwoordelijk voor het secretariaat en organiseerde diverse congressen. Momenteel is Ruben de coördinator van een zorgnetwerk waar hij zich dagelijks inzet voor de verbetering van de zorgkwaliteit binnen de provincie West-Vlaanderen.

Rubens inzet voor de gemeenschap van Jabbeke is breed en veelzijdig. Sinds zijn jeugd is hij actief lid van de Scouts Permeke, waar hij 5 jaar lang groepsleider was. Hij is oprichter van OASIX Open-Air festival. Dit evenement verbindt de jeugd en biedt een platform voor plezier en creativiteit. “We moeten jongeren een omgeving bieden waarin ze zich kunnen uitdrukken, kunnen groeien en zich thuis voelen. De aanleg van een skatepark was een stap in de goede richting maar de behoefte aan een jeugdhuis en andere voorzieningen blijft groot. Er moet ook aandacht zijn voor jongeren die geen lid zijn van een club of vereniging. Ik pleit voor een betere communicatie over activiteiten en meer inspraak voor jongeren en verenigingen in beleidsbeslissingen.”

Naast cultuur en jeugd zet Ruben zich ook in voor de lokale economie en de leefomgeving van Jabbeke. “Het stoort mij enorm, dat Jabbeke bestuurd wordt zonder visie. Alleen door verder te kijken dan vandaag kunnen de problemen van morgen worden aangepakt. Ik wil mij inzetten voor een levendige en duurzame gemeenschap, voor een jongerenvriendelijk en toekomstbestendige gemeente.”


Geboren in Knokke, opgegroeid in Brugge en al bijna 50 jaar inwoner van Varsenare. In het spoor van haar ouders, succesvolle ondernemers, bouwde zij er als gedreven zaakvoerder een bloeiend exportbedrijf uit. Ze brengt graag tijd door met haar dochter, schoonzoon en drie dynamische tiener kleindochters.

Liliane is reislustig en houdt van citytrips en het ontdekken van verre bestemmingen. Daarnaast gaat ze graag naar tentoonstellingen en theater. Ze zet zich ook actief in bij verschillende cultureel en sociaal geïnspireerde verenigingen. Als bestuurslid van Gezinsbond Varsenare organiseert ze al 25 jaar lang speelse en sportieve activiteiten en vormingen voor jong en oud.

“Ik wil mij blijvend inzetten voor het fysieke en mentale welzijn van onze medeburgers van álle leeftijden. Daarom moeten we in de eerste plaats zorgen voor een aangename, groene leefomgeving en een uitgebreid sport- en cultuuraanbod in aangepaste infrastructuur”.


De 30-jarige Zerkegemse Onwimon Prabnongbua is beter bekend onder haar roepnaam “Nut” (als nuut uitspreken). 
“Ik ben afkomstig uit de streek van Surin in Thailand. De streek wordt ook de Isaan genoemd en is een van de grootste jasmijnrijstproducenten ter wereld. Onder mijn Thaise familie zijn heel wat rijstboeren die zich recent ook toeleggen op de veeteelt, voornamelijk runderen.”

Na haar middelbaar onderwijs volgde ze een koksopleiding in Spermalie te Brugge en kon onmiddellijk aan de slag bij een woonzorgcentrum in Oostende.

“In mijn nieuwe thuis heb ik ondertussen uitgebreid kennis kunnen maken met de problematiek die leeft in Vlaanderen. Mijn geboortestreek de Isaan heeft wel wat gelijkenissen met West-Vlaanderen : er zijn veel hoofdzakelijk familiale landbouwbedrijven, die zich nu ook razendsnel moderniseren. De waterbuffels, zoals het trekpaard bij ons, zijn al lang vervangen door tractoren en de landbouwers beginnen zich ook meer te diversifiëren door zich ook toe te leggen op veeteelt en fruitteelt. Ik voel mij hier dan ook goed thuis. Naast het Nederlands praat ik ook een aardig woordje West-Vlaams.”

Nut wil met haar deelname aan de verkiezingen een sterk signaal geven, dat ook nieuwe Vlamingen een positieve bijdrage kunnen leveren aan onze gemeente.


Lien De Gendt is als pijn- en palliatief arts dagelijks bezig met mensen in een moeilijke situatie. Deze 45-jarige mama van 2 dochters, die beiden school lopen in Jabbeke, groeide op in Aalst, studeerde in Kortrijk en Leuven en volgde in 2013 haar West-Vlaamse echtgenoot naar onze gemeente.

“Al vlug werd ik hier gecharmeerd door de uitgestrekte velden, vriendelijke mensen en de vlotte bereikbaarheid naar mijn werk.”

Lien zet zich onder andere samen met het oudercomité van de school in voor de kinderen, de toekomst van onze maatschappij. “Het is onze plicht om ervoor te zorgen, dat ze zich ten volle en onbezorgd kunnen ontplooien in een veilig Jabbeke met goede fietspaden, verkeersveilige straten en in het bijzonder een veilige schoolomgeving. Een kwalitatieve naschoolse opvang is van groot belang.”

Maar Lien wil zich inzetten voor álle inwoners, van alle leeftijden. Zo moeten ouderen bijvoorbeeld op goede opvangnetten kunnen rekenen. “Er is dringend nood aan een beleid met een visie, gericht op de toekomst. De burger moet centraal staan en gehoord worden vooraleer er belangrijke beslissingen genomen worden. Communicatie over alle gemeentelijke aangelegenheden moet transparant zijn en vlot toegankelijk voor iedereen.”


Philippe Vandaele is geboren en getogen in Stalhille. Hij is gehuwd met Angelique Jonckheere en papa van Jan en Lise. Samen trekken deze natuurliefhebbers graag met hun teckel Viv de polders of het bos in.

Deze 48-jarige data en reporting analist is een echte cijferaar. Hij studeerde bedrijfsbeheer, accountancy en fiscaliteit en werkt ondertussen al 25 jaar in de energiesector.

“Met mijn opleiding en beroepskennis wil ik een bijdrage leveren aan een efficiënt, transparant en gefundeerd beleid. Het beheer van de inkomsten en uitgaven van de gemeente is voor verbetering vatbaar. Ik vind de vaak gebrekkige dossierkennis van onze bestuurders stuitend en vind dat het algemeen belang bij sommige beslissingen zoek is. Er moet dringend wat meer ernst in het bestuur komen zodat de inwoners weer respect voor en vertrouwen in de politici krijgen.”

Philippe draagt actief bij aan het sociaal leven in zijn dorp. De kassa van het kermiscomité en het comité Zeugefeesten is bij deze penningmeester in goede handen!


Karel Hoffman is vergroeid met Jabbeke. Zijn familie baat er al 150 jaar een handelszaak uit. Deze 57-jarige is gehuwd met Fabienne Defonteyne en heeft 2 zonen. “Ik ging naar school in Jabbeke en volgde humaniora Latijn in Brugge. Daarna stapte ik bij mijn ouders in de zaak: Coiffure Hoffman. Ik was lid van de scouts en de jeugdclub Jekogeja.”

Karel heeft zich altijd ingezet voor de kapperswereld: hij was lesgever voor kappers, deed demonstraties op kapperspodia en was actief in het bestuur van de kapperskring. Maar ook in het verenigingsleven zet hij zich in, met een bijzondere belangstelling voor cultuur. Hij was voorzitter, acteur en regisseur van het Jabbeeks Theater en bestuurslid van het Davidsfonds. “Jabbeke moet ambitieuzer zijn voor zijn cultuurbeleid. Er is vraag naar kwalitatieve activiteiten. Het bestuur moet grotere inspanningen leveren voor een gevarieerd aanbod.”

Al van bij de oprichting zetelt Karel in de gemeentelijke adviesraad voor economie. “Uiteraard heb ik ook oog voor de lokale economie, mobiliteit en ruimtelijke ordening. Ik wandel graag en heb een passie voor fotografie en publiceer vaak beelden van schilderachtige hoekjes van onze gemeente op de sociale media. Ik wil dan ook dat er echt werk wordt gemaakt van verzorgde wandelwegen die ons ten volle van de prachtige natuur in onze gemeente laten genieten.”


De 58-jarige Conny Beirens is geboren in Varsenare en getogen in Jabbeke, waar ze nog steeds “onder de kerktoren” woont. 
“Mijn ouders en grootouders waren zelfstandigen in de dorpskern.”

Zorgen voor anderen zit in haar bloed. Zij is verpleegkundige te Brugge op intensieve zorgen, gespecialiseerd in de kritische zorg en spoed. Ze is leidster geweest bij de Chiro en begeleidde jongerenvakanties van de sociale dienst van Landsverdediging CDSCA. Al bijna 20 jaar helpt ze als vrijwilligster bij de Bredense zwemclub De Koninklijke Waternikkers.

“Kinderen zijn onze toekomst en daar besteed ik graag mijn tijd aan. Beleefdheid en respect zijn de basis van vertrouwen. Ik sta voor een eerlijke en goede communicatie. Er moet meer aandacht zijn voor zowel kinderen, de jeugd als de ouderen bij de aanleg van het openbaar domein in onze dorpskernen. Een nette en gezellige omgeving die het contact tussen de bewoners stimuleert en handelszaken die bloeien, daar wil ik mij voor inzetten”.


Orthopedisch chirurg. De 44-jarige Pieter Willaert uit Varsenare is werkzaam als kniechirurg in het fusieziekenhuis AZ Oostende.

Hij is getrouwd met Dominique Coopman, die als psychologe actief is in de groepspraktijk ‘De Puzzel’ in Zerkegem. Hun 3 kinderen volgen middelbaar onderwijs in Brugge. Pieter groeide op in Torhout, waar hij gedurende zijn hele jeugd actief was in de jeugdbeweging KSA, de laatste jaren in de leiding.

Zijn prioriteiten in het gemeentebeleid zijn duurzaam beheer van groen- en landbouwzones, met een gezond evenwicht en samenwerking tussen landbouw en natuur, en een gezondere begroting van de gemeente door budgettaire controles en efficiëntie-oefeningen bij geplande uitgaven.


Jabbekenaar Diego Gchesquiere liep school in de Klimtoren en volgde economie-wiskunde aan het Sint-Lodewijkscollege in Brugge. Hij werkt nu zijn masteropleiding in de internationale politieke wetenschappen af aan de universiteit Gent. Deze 24-jarige wil een bijdrage leveren aan een efficiënt bestuur in onze gemeente.

“Ik betreur de gebrekkige communicatie van het bestuur. Er moet meer geluisterd worden naar de bezorgdheden van de inwoners en ze moeten meer inspraak krijgen bij belangrijke beslissingen.”

Een kwalitatieve inrichting van het openbaar domein ligt Diego na aan het hart. “Een nette en veilige leefomgeving is een kerntaak van de overheid.  Er moet dringend een doordacht mobiliteitsplan voor de hele gemeente komen.”


Monique Maertens woont met haar man Robert Hamers in Zerkegem. Ze is moeder van Ann en grootmoeder van Giovanni en Tine. Haar chocoladebruine Labrador Tascha en papegaai Flip, haar bloemen- en groententuin brengen haar veel vreugde na een drukke loopbaan.

Deze 67-jarige goedlachse dame kent werkelijk elke straat en elk huis van Groot-Jabbeke. 42 jaar lang heeft zij het weekblad Tips bedeeld in de hele gemeente en vele jaren ook andere folders,  activiteitenkalenders, afvalophaalkalenders enz.

“Ik reed voor de bedeling van de folders jarenlang met mijn scooter door de gemeente en leerde menig gevaar op de weg herkennen. Ik hecht daarom bijzonder veel belang aan verkeersveilige wegen. Ook voor meer aandacht voor de noden en zorgen van de oudere bevolking wil ik mij inzetten”.


Nadine De Grande, 59 jaar, groeide op in Zedelgem en woont nu met haar man Koen Mestdagh in Varsenare. Zij heeft een carrière als hardwerkende zelfstandige achter de rug. Ze bouwde verschillende broodjeszaken/tearooms uit tot bloeiende zaken (Boot-erham in Zedelgem, ’t Stuutje in Oostkamp en ’t Smullerke in Ruddervoorde).

Nu bedient ze met veel enthousiasme en een brede glimlach de klanten van bakkerij Aernoudt in Varsenare.
“Mijn weinige vrije tijd spendeer ik met wandelen en fietsen en tijd doorbrengen met mijn familie. Vooral mijn 94 jarige peter krijgt mijn volle aandacht”.

 


Deze 66 jarige startte in 2011 de verbouwing van de hoeve van de familie Verdonck in Zerkegem en baat er sinds 2014 de vakantiewoningen “Hoeve de Hagepoorter” uit. Hij is opgegroeid in Gentbrugge, een deelgemeente van Gent en woonde lange tijd in Brugge waar hij hotel Jan Brito uitbaatte. Vertaler-tolk (Duits-Spaans) van opleiding.

“Ik was 10 jaar internationaal actief en heb daarbij in heel wat landen van deze wereld gewoond. Ik leerde alle aspecten van het toerisme kennen als reisleider, resident manager, product manager en hotelier. Ik was medeoprichter en bestuurslid van Hotels Regio Brugge en lid van het Raadgevend Comité van Toerisme Vlaanderen.”

Tijl is al actief bij N-VA sinds de oprichting door Geert Bourgeois, onder andere als voorzitter van N-VA Brugge en provincieraadslid (2012-2018) en nu als voorzitter van N-VA Jabbeke.


Adhemar Vandamme is een nieuwe inwoner van Varsenare. Hij werkt als computerspecialist en programmeur  in Loppem. Bij N-VA is hij geen onbekende. Al decennialang zet hij zich in voor de partij, op zijn vorige woonplaatsen in de lokale politiek maar ook op arrondissementeel en  nationale niveau. Zo waakte hij onder andere over de correcte toepassing van de statuten.

“Ik zie een parallel tussen mijn specialiteit computerwetenschappen en politiek: in beide domeinen is het belangrijk om de problemen op het juiste niveau aan te pakken, om tot een goed resultaat te kunnen komen”.

 


Is huisarts in Snellegem. Deze 59-jarige is geboren in Varsenare en groeide met zijn broers Jan en Karel en zus Melissa op in Jabbeke. Hij is gehuwd met Veerle Blancke, die arbeidsarts is. Ze hebben vier kinderen en drie kleinkinderen. Peter liep school in Jabbeke en nadien in het Sint-Lodewijkscollege in Brugge.

Peter is al meer dan 25 jaar actief in verscheidene organisaties voor artsen zoals Domus Medica en de eerstelijnszone WE40 die ernaar streeft om de structuren rond gezondheid en welzijn overzichtelijker te maken en te vereenvoudigen. Maar hij heeft ook heel wat andere interesses.
“Mijn grootste drijfveer is samenwerking te bevorderen om betere resultaten te behalen. Ik heb in mijn carrière veel fantastische mensen ontmoet en daaruit geleerd dat een goed en bekwaam team bergen kan verzetten, maar ook dat verandering veel geduld vergt, de nodige diplomatie en doorzettingsvermogen. In N-VA VISIE zie ik zo een bekwaam en enthousiast team dat voor de nodige verandering in de lokale politiek kan zorgen. Ik engageer mij dan ook met volle overtuiging voor deze lijst”.

“Ik mis een toekomstgerichte visie en duidelijke communicatie van het huidige bestuur. Klantvriendelijkheid en laagdrempeligheid moet ook door het stadsbestuur uitgedragen worden”


Deze 30-jarige mama van Louis (5 jaar) en Julien (2 jaar) groeide op in Blankenberge en verhuisde vier jaar geleden van centrum Brugge naar Varsenare. 

Zij is een echte sportieveling, ze deed vroeger aan topsport zwemmen en was lid van BZK (Koninklijke Brugse Zwemkring). Gloria werkt als preventieadviseur en HSQE-manager (Healthy, Safety, Quality and Environnement). Voorheen deed ze ervaring op en leerde heel wat mensen kennen in allerlei functies in het zwembad van Brugge en Knokke.

“Ik geef geef ook fitnessles (stepaerobic) en ontspan me graag bij het bakken van allerlei lekkers. Daarvoor volg ik ook cursussen. Ik interesseer me voor heel veel sporten zoals tennis, padel, zwemmen, atletiek, rope skipping, enz. Het spreekt vanzelf dat ik sport in Jabbeke hoog op de politieke agenda wil zien staan”.


Deze 39-jarige is geboren in Brugge en woont in Zerkegem. Haar 7-jarige dochtertje loopt school in de Vrije Basisschool de Wassenaard.

Sylvie werkt als dispatcher bij een bekend koekjesbedrijf.

“In mijn vrije tijd doe ik veel aan sport, vooral ¼ triatlons zijn mijn favoriet. Ik vind het heel belangrijk om veel sociaal contact te hebben”.

 


Werner Coudyzer, in 1948 geboren in een Vlaams grensarbeidersgezin in Wervik, en echtgenoot van Mieke De Raeve. Hij studeerde Wijsbegeerte, Recht, Notariaat en Economie, en  startte zijn loopbaan als stagiair-notaris in Jabbeke. 35 jaar lang oefende hij zijn ambt uit in  Langemark-Poelkapelle en was er twintig jaar gemeenteraadslid.

In 2012 vestigde hij zich opnieuw in Jabbeke en is er sinds 2018  gemeenteraadslid. Met zijn indrukwekkende kennis en ervaring leverde hij een belangrijke bijdrage in gemeentelijke commissies en raden, onder andere in de Politieraad Kouter.

“Ik zit heel vaak met mijn neus in boeken en teksten en ontspan mij dan ook graag met het luisteren naar muziek of zelf accordeon spelen.”

“De inwoners van Groot-Jabbeke moeten klare en begrijpelijke informatie krijgen in deze snel veranderende wereld. Dat is een aandachtspunt waarvoor ik mij speciaal wil inzetten”.


Veronique Declerck heeft een bijzondere gave om met mensen om te gaan. Van 1978 tot 1990 baatte ze een eigen kledingzaak “Jeans Boetiek Veronique” uit in de Dorpsstraat in Jabbeke. Daarna ging ze aan de slag als medewerkende echtgenote in een garagebedrijf. Vandaag werkt ze in een kledingzaak in Knokke.

“De dagelijkse omgang met mensen heeft mij heel wat mensenkennis bijgebracht”. 
Veronique maakte zich al verdienstelijk als gemeenteraadslid, lid van de ocmw-raad en is op dit ogenblik lid van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst.

Veronique wil zich vooral inzetten voor een betere communicatie tussen het gemeentebestuur en de bevolking. Veel mensen komen in problemen door een gebrek aan juiste en begrijpelijke informatie.


Geert Orbie, al 12 jaar fractieleider van N-VA in de gemeenteraad, duwt de lijst en wil zich met zijn ruime ervaring en scherp inzicht ook in de volgende legislatuur inzetten voor een beter beleid in Jabbeke.