N-VA VISIE

Philippe Vandaele is geboren en getogen in Stalhille. Hij is gehuwd met Angelique Jonckheere en papa van Jan en Lise. Samen trekken deze natuurliefhebbers graag met hun teckel Viv de polders of het bos in.

Deze 48-jarige data en reporting analist is een echte cijferaar. Hij studeerde bedrijfsbeheer, accountancy en fiscaliteit en werkt ondertussen al 25 jaar in de energiesector.

“Met mijn opleiding en beroepskennis wil ik een bijdrage leveren aan een efficiënt, transparant en gefundeerd beleid. Het beheer van de inkomsten en uitgaven van de gemeente is voor verbetering vatbaar. Ik vind de vaak gebrekkige dossierkennis van onze bestuurders stuitend en vind dat het algemeen belang bij sommige beslissingen zoek is. Er moet dringend wat meer ernst in het bestuur komen zodat de inwoners weer respect voor en vertrouwen in de politici krijgen.”

Philippe draagt actief bij aan het sociaal leven in zijn dorp. De kassa van het kermiscomité en het comité Zeugefeesten is bij deze penningmeester in goede handen!

Ruben Devriendt, geboren en getogen in Jabbeke, heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld op zowel professioneel als persoonlijk vlak. Na de middelbare schooltijd aan Sint-Jozef Humaniora in Brugge, waar hij Economie moderne talen volgde, studeerde hij bedrijfsmanagement aan de Arteveldehogeschool en Bestuurskunde en Publiek Management aan de Universiteit Gent.

“Zes jaar geleden zette ik al mijn eerste stappen op het politieke toneel van Jabbeke als kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen. Vandaag, op 30-jarige leeftijd, ben ik opnieuw kandidaat als partij-onafhankelijke op de lokale lijst N-VA VISIE.”

Zijn carrière startte Ruben in het AZ Sint-Jan in Brugge. Hij was er verantwoordelijk voor het secretariaat en organiseerde diverse congressen. Momenteel is Ruben de coördinator van een zorgnetwerk waar hij zich dagelijks inzet voor de verbetering van de zorgkwaliteit binnen de provincie West-Vlaanderen.

Rubens inzet voor de gemeenschap van Jabbeke is breed en veelzijdig. Sinds zijn jeugd is hij actief lid van de Scouts Permeke, waar hij 5 jaar lang groepsleider was. Hij is oprichter van OASIX Open-Air festival. Dit evenement verbindt de jeugd en biedt een platform voor plezier en creativiteit. “We moeten jongeren een omgeving bieden waarin ze zich kunnen uitdrukken, kunnen groeien en zich thuis voelen. De aanleg van een skatepark was een stap in de goede richting maar de behoefte aan een jeugdhuis en andere voorzieningen blijft groot. Er moet ook aandacht zijn voor jongeren die geen lid zijn van een club of vereniging. Ik pleit voor een betere communicatie over activiteiten en meer inspraak voor jongeren en verenigingen in beleidsbeslissingen.”

Naast cultuur en jeugd zet Ruben zich ook in voor de lokale economie en de leefomgeving van Jabbeke. “Het stoort mij enorm, dat Jabbeke bestuurd wordt zonder visie. Alleen door verder te kijken dan vandaag kunnen de problemen van morgen worden aangepakt. Ik wil mij inzetten voor een levendige en duurzame gemeenschap, voor een jongerenvriendelijk en toekomstbestendige gemeente.”