N-VA VISIE

De 30-jarige Zerkegemse Onwimon Prabnongbua, beter bekend onder haar roepnaam “Nut” (als nuut uitspreken) valt meteen op.

“Ik ben afkomstig uit de streek van Surin in Thailand. De streek wordt ook de Isaan genoemd en is een van de grootste jasmijnrijstproducenten ter wereld. Onder mijn Thaise familie zijn heel wat rijstboeren die zich recent ook toeleggen op de veeteelt, voornamelijk runderen.”

Na haar middelbaar onderwijs volgde ze een koksopleiding in Spermalie te Brugge en kon onmiddellijk aan de slag bij een woonzorgcentrum in Oostende.“In mijn nieuwe thuis heb ik ondertussen uitgebreid kennis kunnen maken met de problematiek die leeft in Vlaanderen. Mijn geboortestreek de Isaan heeft wel wat gelijkenissen met West-Vlaanderen : er zijn veel hoofdzakelijk familiale landbouwbedrijven, die zich nu ook razendsnel moderniseren. De waterbuffels, zoals het trekpaard bij ons, zijn al lang vervangen door tractoren en de landbouwers beginnen zich ook meer te diversifiëren door zich ook toe te leggen op veeteelt en fruitteelt. Ik voel mij hier dan ook goed thuis. Naast het Nederlands praat ik ook een aardig woordje West-Vlaams.”

Nut was meteen laaiend enthousiast om onze lijst te versterken en met haar deelname aan de verkiezingen wil ze een sterk signaal geven, dat ook nieuwe Vlamingen een positieve bijdrage kunnen leveren aan dit land.

De 58-jarige Conny Beirens is geboren in Varsenare en getogen in Jabbeke, waar ze nog steeds “onder de kerktoren” woont.

“Mijn ouders en grootouders waren zelfstandigen in de dorpskern.”

Zorgen voor anderen zit in haar bloed. Zij is verpleegkundige te Brugge op intensieve zorgen, gespecialiseerd in de kritische zorg en spoed. Ze is leidster geweest bij de Chiro en begeleidde jongerenvakanties van de sociale dienst van Landsverdediging CDSCA. Al bijna 20 jaar helpt ze als vrijwilligster bij de Bredense zwemclub De Koninklijke Waternikkers.

“Kinderen zijn onze toekomst en daar besteed ik graag mijn tijd aan. Beleefdheid en respect zijn de basis van vertrouwen. Ik sta voor een eerlijke en goede communicatie. Er moet meer aandacht zijn voor zowel kinderen, de jeugd als de ouderen bij de aanleg van het openbaar domein in onze dorpskernen. Een nette en gezellige omgeving die het contact tussen de bewoners stimuleert en handelszaken die bloeien, daar wil ik mij voor inzetten”.