N-VA VISIE

N-VA VISIE, de lijst van N-VA Jabbeke en verruimingskandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober 2024, licht een tip van de sluier.

Piet Berton wordt lijsttrekker en daarmee ook kandidaat-burgemeester. Deze 46-jarige vader van drie is zelfstandig consultant, zetelt sinds 2018 voor N-VA in de gemeenteraad van Jabbeke en is tevens ondervoorzitter van de lokale afdeling. Piet zette ook een persoonlijk sterk resultaat neer bij de verkiezingen voor het Vlaams Parlement waarbij N-VA in Jabbeke met 26,1 % en voor de Kamer van volksvertegenwoordigers met 27,4 % de grootste partij van Jabbeke werd.

“Je mag onze slagzin ‘ervaring en vernieuwing’ heel letterlijk nemen. We trekken naar de kiezer met een stevig team, van ervaren mensen en heel gemotiveerde nieuwkomers. Ik ben overtuigd dat we met dit fris verhaal heel wat kiezers over de streep zullen trekken. In alle deelgemeenten klinkt de roep naar vernieuwing.”

Geert Orbie, fractieleider van N-VA in de gemeenteraad, zet zijn schouders onder deze vernieuwde lijst vanop de lijstduwersplaats.

“Na twaalf jaar in de oppositie  kan ik stellen dat we klaar zijn om in Jabbeke de touwtjes in handen te nemen en te zorgen voor een beleid met visie, dat breekt met de bestaande politiek van pappen en nathouden. Met Piet Berton hebben we een kandidaat-burgemeester die én de capaciteiten én de nodige tijd heeft om een ander en beter beleid te realiseren. Ikzelf steun hem en de ploeg van N-VA-Visie  als lijstduwer volop en hoop dat de kiezer mij een zetje geeft om dit ook vanuit de gemeenteraad mogelijk te maken.”

De lijst is volledig en de kandidaten zullen stapsgewijs bekend gemaakt worden.

Het volledige programma zal binnenkort op de website verschijnen. De krijtlijnen zijn helder: ernstig & efficiënt bestuur, opwaarderen van burgerparticipatie en -overleg, een écht ruimtelijk beleid dat het landelijke karakter van onze gemeente behoudt, volwaardige en transparante communicatie, en focussen op kerntaken, zoals mobiliteit en kinderopvang.